Kouzelné dobrodružství : veliký Meaulnes - Alain-Fournier, 1886-1914 (Městská knihovna v Praze, 2024)
Kniha o romantickém dobrodružství dvou chlapců, které poznamenalo celý jejich další život, i o první nesmělé a zároveň hluboké lásce. Kniha je psána formou vzpomínek syna venkovského učitele na jeho přítele, v jehož postavě zachytil autor všechny vlastnosti, charakterizující chlapce ve věku kolem 17 let. Odvážný, ale neobyčejně citlivý hoch se dobrodružným způsobem dostal na slavnost v záhadném lesním zámečku, kde poznal krásnou a neobyčejnou dívku, kterou pak dlouho neúspěšně hledal. Když dívku konečně našel, obětoval své štěstí pro přítele.