Oběžník - Dědeček, Jiří, 1953- (Městská knihovna v Praze, 2024)
Knížka originálních krátkých reflexí, v nichž se autor vrací k roku 1968 a do období, které následovalo. Transponuje tuto dobu očima dospívajícího chlapce, který kromě vlastních pubertálních zmatků zápasí s obludnou přetvářkou světa dospělých. Legendární publikace z konce osmdesátých let, poprvé vydaná v Německé spolkové republice, pojednávající o střetu puberty a okupačních armád Varšavské smlouvy v roce 1968. Autor v tomto vydání konečně odhalil svou pravou identitu, přestal se skrývat za postavu Helmuta a svolil k uveřejnění choulostivých materiálů /legitimace Pionýra, protokol z policejního výslechu po krádeži v samoobsluze, tramvajenka z roku 1968 a další.../, které výtvarník Adam Hoffmeister kongeniálně zpracoval formou osobitých koláží.