Kniha upírů : malostranské romaneto o záhadném majiteli starobylého paláce - Martin, Eduard, 1951- (Městská knihovna v Praze, 2025)
Malostranské romaneto o záhadném majiteli starobylého paláce a jeho nepovedeném homunkulovi. Fantastický příběh o starém muži, který se v jednom z malostranských paláců věnuje genetickým pokusům, jejichž výsledkem jsou podivné bytosti. Bádání starce je neseno touhou stvořit dokonalého lidského jedince, ale tady jeho umění selhává a výsledkem je zrůda, která svému stvořiteli ztrpčuje život.