Manželka z Venuše - Martin, Eduard, 1951- (Městská knihovna v Praze, 2025)
Další kniha povídek o lidech 23. století, jejichž problémy, starosti i radosti jsou stejné jako u předchozích generací. 4. díl volné pentalogie "Lidé z modré galaxie", ve které je opět hlavním hrdinou konstruktér Daidalos z firmy Roboteum, nabízí řadu dobrodružných událostí na různých planetách. I v této knize jde více o lásku a přátelství, než o vědecký výzkum.