Vybraná tajemství profesora Kesslera - Martin, Eduard, 1951- (Městská knihovna v Praze, 2024)
Soubor fantastických příběhů spojuje postava přírodovědce prof. Kesslera, který se začne zajímat o osudy lidí poté, co strávil rok proměněn ve starou jabloň. Učenec Kessler na svých cestách potkává lidi mimořádných schopností a jejich vzrušující příběhy jsou metaforou o podstatě lidské touhy a snů.