Manžel z Marsu - Martin, Eduard, 1951- (Městská knihovna v Praze, 2025)
Sci-fi povídky jsou rozděleny do tří tematických okruhů - povolání, osudy, láska. Příběhy se podobají moderním pohádkám a bajkám, ve kterých jsou vyplněny sny a pošetilá lidská přání, aby mohlo být zdůrazněno, že bez proměny lidské psychiky nelze žádnou změnu života uskutečnit.