Strach - Zweig, Stefan, 1881-1942 (Městská knihovna v Praze, 2024)
Psychologická novela známého rakouského autora z roku 1901 je detailní uměleckou studií manželské krize. Autor v kratičké novele analyzuje pocity nevěrné ženy, která podlehla náhodné známosti spíše z nudy a touhy po dobrodružství, než ze spalujícího citu, který by ji dokázal před sebou samotnou ospravedlnit. Po odhalení se stane obětí vydírání a propadá ničivému strachu o dosavadní klidné zázemí a rodinné štěstí.