Slovanské národní pohádky a pověsti - Hudec, Jan, 1856-1940; Páta, Josef, 1886-1942 (Městská knihovna v Praze, 2024)
Soubor 60 lidových pohádek a pověstí různých slovanských národů, sestavený českým básníkem a překladatelem a publikovaný roku 1940.