Broučci : pro malé i veliké děti - Karafiát, Jan, 1846-1929 (Městská knihovna v Praze, 2025)
Půvabné příběhy ze života svatojánských broučků, které patří již po generace mezi klasiku literatury pro děti. Pohádky o broučcích a dalších zástupcích světa hmyzu, kteří mají, stejně jako lidé, kladné i záporné vlastnosti. Celý příběh je prodchnut pevnou vírou v Boha.