Příběhy knih : poklady z Oddělení vzácných tisků Městské knihovny v Praze. - Kozáková, Jana, 1960- (Městská knihovna v Praze, 2025)
Další svazek příběhů o zajímavých titulech z Oddělení vzácných tisků Městské knihovny v Praze. Autorka do svého výběru zařadila knížky, které jsou poutavé vznikem, grafikou či svými osudy. Na stránkách publikace se tak můžeme setkat s příběhem slavného Audubonova atlasu Ptáci Ameriky, dozvíme se o prvních ilustracích k Babičce Boženy Němcové či o krásné knižní výzdobě, kterou grafik Vojtěch Preissig vytvořil pro vydání Slezských písní Petra Bezruče. Nechybí ani vyprávění o titulech ze sbírek zajímavých osobností či kapitola o osudech děčínské zámecké knihovny. Výklad doplňuje množství obrazového materiálu (titulní listy, ukázky knižní výzdoby apod.).