Tři mrtvoly ve sklepě a jiné - Mach, Josef, 1883-1951 (Městská knihovna v Praze, 2025)
Sbírka povídek svérázného autora, blízkého anarchistickým a recesistickým kruhům. Machův povídkový soubor, vydaný poprvé roku 1919, nabízí řadu svérázných, ironických pastišů na různé literární náměty a klišé. Jejich groteskní, mnohdy načernalý humor nezapře autorovo přátelství s Jaroslavem Haškem.