Čertovo kvítko : komedie o třech dějstvích se dvěma proměnami - Shaw, Bernard, 1856-1950 (Drama, 2025)
Hra proslulého irského satirika o pokrytectví, oběti a nejednoznačnosti životních rolí, zasazená do období americké války za nezávislost. Hrdina Dick se během krušného dětství v domácnosti své pámbíčkářské matky prohlásil za ďáblova učedníka; v dospělosti pak odešel, aby žil s Cikány a pohoršoval „počestné“ příbuzenstvo. Po smrti svého otce se však vrací domů, aby převzal vedení domácnosti. V téže chvíli se blíží britská armáda, chystající se popravit vůdce vzbouřenců, a nikdo neví, jestli volba padne na „Čertovo kvítko“ Dicka, anebo na samotného pastora.