Deník pana Nuly - Grossmith, George, 1847-1912 (Městská knihovna v Praze, 2025)
Fiktivní deník naprosto nezajímavého úředníčka z konce 19. století je zábavnou karikaturou nadutého snobství jakékoli doby. Pan Nula, vlastním jménem Pooter, je bezvýznamný úředníček a nedovtipný snob bez smyslu pro humor i sebereflexi. Rozhodl se zveřejnit svůj deník, protože "kolikráte viděl paměti lidí, o nichž v životě neslyšel", a tak obšťastňuje čtenáře výčtem svých banálních příhod, hádek s řemeslníky, nudných společenských návštěv i nedůtklivých potyček v úřadě, což prokládá neúnavnými pokusy o slovní hříčky, které považuje za vtipné právě jen on sám... Úsměvná satira anglického komika, zpěváka a spisovatele z konce 19. století staví na humorném kontrastu vypravěčova sebehodnocení a toho, jak se jeví svému okolí a především čtenáři. Tím předznamenává například jinou anglickou humoristickou klasiku, válečnou satiru Patricka Ryana Jak jsem vyhrál válku, v českém kontextu pak může pan Pooter připomenout titulního hrdinu Poláčkova Michelupa a motocyklu.