Kapitán Kap - Allais, Alphonse, 1854-1905 (Městská knihovna v Praze, 2025)
Sbírka krátkých humoristických próz, většinou ve formě rozhovoru, propojených titulním hrdinou. Kapitán Kap je velmi svérázný dobrodruh, vynálezce a rebel proti zažitým pořádkům světa.