Filosofie utěšitelka - Boëthius, Anitius Manlius Torquatus Severinus, asi 480-524 (Městská knihovna v Praze, 2025)
Pojednání, které sepsal křesťanský filozof konce antického věku v žáláři, kdy čekal na svou popravu. Ve spisu, v němž se střídá poezie a próza, odpovídá autorovi na základní a nejhlubší životní otázky zosobněná Filozofie.