Předtuchy a výstrahy - Cicero, Marcus Tullius, 106 př. Kr.-43 př. Kr. (Městská knihovna v Praze, 2025)
Dílo římského filozofa o předvídání budoucnosti. Spis je pojat jako rozprava, kterou měl Cicero se svým bratrem Quintem o zpytování budoucnosti. V první knize Quintus shrnuje všechny způsoby věštění, druhá kniha předkládá argumenty samotného Cicerona.