Sido - Colette, 1873-1954 (Městská knihovna v Praze, 2025)
Autobiografická próza francouzské autorky, nominované roku 1948 na Nobelovu cenu za literaturu. Příběh s autobiografickými prvky vypráví o autorčině dětství a mládí prožitém na francouzském venkově, protknutých vzrušujícími sny o životě v Paříži. Próza črtá portrét spisovatelčiny svérázné a uštěpačné matky Sido, jejího otce, kapitána raněného ve válce o Itálii, a bratrů, kteří se spolu se samotnou Colette snažili bouřit proti zažitým pořádkům světa.