Skála Vratanka - Wudy, Robert, 1977- (Poezie, 2025)
Druhá kniha poezie českého básníka rozehrává v sedmi oddílech obrazy postmoderního světa v nejrozmanitějších podobách. Básnická sbírka Skála Vratanka navazuje na autorovu lyrickoepickou prvotinu Nové pověsti (2018), jejíž metodu uchopení světa skrze mýtus rozvíjí v sedmi vzájemně souvztažných básnických skladbách (Joyceův stůl, Benátský chodec, Muž z břečťanu, Proměna neznámého samotáře, Pandořina hrací skříňka, Zah-Zauf, Nezapomenutelný Pimperling), zachycujících historii i budoucnost v okamžicích jejich nekonečného setkávání v mrtvém bodě, kterému se říká současnost. Nakladatelská anotace.