Lovec jelenů - Cooper, James Fenimore, 1789-1851 (Městská knihovna v Praze, 2025)
Klasický dobrodružný román o tragickém střetnutí hrstky bělochů s tlupou nepřátelských Huronů na březích amerického jezera Otsego v polovině 18. století.