Červánky svobody : román z roku 1848 - Baudyšová, Libuše, 1877-1954 (Městská knihovna v Praze, 2025)
Román pozapomenuté české autorky, vydaný poprvé roku 1932, se odehrává v české vlastenecké společnosti a líčí události přelomového roku 1848 i atmosféru, která jim předcházela.