Portrét umělce jako štěněte - Thomas, Dylan, 1914-1953 (Městská knihovna v Praze, 2025)
Významná ukázka prozaické tvorby anglického básníka svědčí o nostalgické touze po ztraceném dětství. Soubor má výrazné autobiografické rysy a zahrnuje povídky plné symbolismu a romantiky, vzniklé většinou ve třicátých letech. Kromě vzpomínek na dětství v nich básník vypráví o prvních krocích v pronikání do záhadného světa dospělých a o svých prvních milostných zkušenostech. Vystupují v nich svérázné postavy z rodného waleského kraje a kromě autora i jeho dávní kamarádi, kteří spolu s ním dychtivě odhalují tajemství světa dospělých a nakonec narážejí na odpuzující přitažlivost světa neřesti a smrti.