Hvězdná lavina : románová vidina budoucna - Müldner, Josef, 1880-1954 (Městská knihovna v Praze, 2025)
"Románová vize budoucna" z pera českého autora a historika, vydaná poprvé roku 1926. Jedna dějová linie sleduje příhody skupiny uprchlíků putujících vorem na rozbouřeném Dunaji zničenou Evropou, jiná popisuje úspěchy Čechů při rvačce o nově kolonizovaná území v severní Africe a Arábii.