Zlatíčko - Colette, 1873-1954 (Městská knihovna v Praze, 2025)
Milostný příběh mladičkého chlapce a stárnoucí bohaté kurtizány. Autorka sleduje citový vztah svých hrdinů od počátku až k nevyhnutelnému rozchodu, kdy se žena musí nakonec smířit se svým stářím a chlapec dospěje k pocitu zodpovědnosti nejen za své vlastní činy, ale i za svoji mladou ženu. Jemný lyrický příběh, psaný s hlubokým pochopením, citlivě a zároveň s laskavou ironií je dokladem autorčina lidského pohledu na svět.