Myšlenky lehké jako vzduch - Hazlitt, William, 1778-1830 (Městská knihovna v Praze, 2025)
Soubor aforismů význačného anglického novináře, literárního kritika a esejisty z přelomu 18. a 19. století. Aforismy anglického esejisty a novináře Williama Hazzlita (1778-1830) neztrácejí svou působivost a platnost ani po tak dlouhé době od svého vzniku. Vynikající překlad známého českého překladatele a publicisty Antonína Přidala nemohl při prvním vydání vyjít pod jeho jménem.