Dotkni se výšin - Váňa, Pavel (Advent-Orion, 2009)
Kniha Dotkni se výšin je společným dílem skupiny autorů, jejichž cílem bylo mladým lidem přiblížit osudy velikánů světových dějin. Jednotlivé kapitoly nás vtahují do víru historických událostí a umožňují nám stát se jejich součástí. Barvité popisy, živé dialogy, strhující a mnohdy napínavý děj, to všechno nám pomáhá vytvořit si o významných osobnostech velmi konkrétní představu a pochopit jejich základní přínos pro lidstvo.