Střepy z královské číše - Hanibal, Jiří, 1929- (Euromedia Group, 2010)
Ve svém novém románu líčí autor život českého krále Jana Lucemburského od sňatku s Eliškou Přemyslovnou až po jeho smrt v bitvě u Kresčaku. Čtenář přímo vstupuje do neklidného třináctého století, zmítaného boji o titul římského císaře. Tehdy je Janovi z dynastie Lucemburků českou šlechtou nabídnuta koruna a ruka princezny Elišky z rodu Přemyslovců..