Dávné pověsti národa českého - Bobák, Jindřich F. (Pavel Dolejší, 2011)
Osudy Čechů od jejich válečného střetu s Avary v pravěkých sídlištích a jejich příchodu na horu Říp až po poslední pohanská knížata v Čechách. Chronologicky uspořádané příběhy z českých dějin od knížete Bořivoje a s. Ludmily až po dobytí Milána českým knížetem Vladislavem. Chronologicky uspořádané příběhy z dějin českého národa od Přemysla Otakara II. až po popravu 27 českých pánů na Staroměstském nuáměstí a pověst o Blaníku, která vyjadřuje víru v lepší budoucnost.