Mrtvý v obecném zájmu - Eidler, Petr (Původní česká detektivka, 2012)
Menší město prožívá mimořádnou událost. V kulturním domě probíhá akce, přenášená televizí - charitativní koncert na podporu dětských domovů, seniorů a postižených... Akce se však vymkne pořadatelům z rukou a v zákulisí dojde k brutální vraždě, obětí je jeden z drobných podnikatelů