Vyvolená - Wood, Barbara (Klokan, 2012)
Ulriku pronásledují sny, v nichž vidí, že vlasti jejího otce hrozí zkáza a že jejím posláním je zachránit otcův národ. Vytuší, že právě ona je vyvolená pro tento nelehký úkol, proto se musí z Říma vydat na nebezpečnou cestu. Jenže se vášnivě zamiluje a její božská moc i pozemská láska k Sebastianovi čelí zradě a nebezpečí. V Římě totiž vládne krutý císař Nero.