Přemyslovská epopej II. : Jednooký král Václav I. - Vondruška, Vlastimil (Moba, 2012)
Druhá část čtyřdílné románové fresky o životě posledních přemyslovských králů začíná v době Václavova dětství, kdy Přemysl I. Otakar bojuje o uznání svého sňatku s Konstancií Uherskou a tím také o legalizaci nástupnických práv malého Václava.