Chladnokrevná msta - Preston, Douglas (BB/art, 2012)
Zvláštní agent Pendergast zjistil, že jeho manželka Helen byla zavražděna. Je z toho zlomený a musí se pomstít. Odveta však není jednoduchá. Pronásledování těch, kdo jeho ženu zradili, ho z pustých skotských plání zavede do rušných ulic New Yorku až do nejtemnějších bažinatých ramen v Louisianě. Musí se přinutit podrobněji pátrat v Helenině minulosti. Je ohromen, když zjistí, že Helen dost možná napomáhala své vraždě. Když krok za krokem odhaluje celý podvod, pochopí, že spiknutí je mnohem hlubší, sahá do předchozích generací a je mnohem obludnější, než si dokázal představit - a všechno, čemu důvěřoval, v co věřil a co chápal, je možná strašlivá lež.