Město stínů - Franklin, Ariana (Jota, 2012)
Toto je Berlín v roce 1922. Ester Solomonová patří ke stále početnější skupině emigrantů, již se usadili v neklidném městě. Přežívá v těžkých podmínkách jen díky tomu, že pracuje jako sekretářka u bezcharakterního majitele kabaretu U Knížete Nikolaje. Nikolaj zaplete Ester proti její vůli do svého nového plánu. Chystá se prohlásit mladou chovanku ústavu pro choromyslné za Anastázii, jedinou přeživší dědičku trůnu, dceru zavražděného „cara vší Rusi“.