Spalovač Mrtvol - Fuks, Vladimír (Academia, 2009)
Příběh o "spalovači mrtvol", trochu podivínském a pilném zaměstnanci pražského krematoria Karlu Kopfrkinglovi, se odehrává na samém konci 30. let v pražských kulisách v době mnichovské kapitulace a okupace a působí až obludně logickým vývojem malého člověka k přijetí zla.