Ďáblova kolonie - Rollins, James (BB/art, 2012)
James Rollins se odvažuje odpovědět na znepokojující otázku týkající se samotných kořenů Ameriky: "Mohlo založení Spojených států stát na hluboké lži?" Šokující pravda je ukrytá v troskách, ztracených v čase a odsouzených k zapomnění, na místě známém jako Ďáblova kolonie. Hluboko ve Skalistých horách přitáhne mezinárodní pozornost hrůzný nález stovek mumifikovaných těl. Přes pochybnosti o jejich původu se k pravěkým ostatkům přihlásí místní Úřad pro indiánské kulturní dědictví, stejně jako k podivným předmětům objeveným ve stejné jeskyni: zlatým talířům pokrytým nerozluštitelným písmem.