Kronika Čechů - Kosmas (Argo, 2011)
Překlad významného historického pramene k dějinám českého státu v raném středověku. Klasický, do jisté míry modernizovaný překlad doplňuje předmluva a poznámkový aparát předního znalce českých dějin Martina Wihody.