Poetický slovníček dětem v příkladech - Malý, Radek (Meander, 2012)
Autor, oblíbený básník pro děti, se pokouší přiblížit větším dětem některé tradiční básnické útvary, formy a postupy. Vychází ze svých zkušeností s prací na čítankách pro základní školy (pro nakladatelství Prodos; včetně pracovních sešitů a příruček pro učitele), které zužitkovává v drobné „příručce o poezii“, určené dětem ve věku 8–12 let. V jeho „Poetickém slovníčku dětem v příkladech“ se tak vyskytnou např. klasický sonet, limerick, ale i zvukomalba, absolutní báseň, kalambúr, dvojsmysl apod., vytvořené na míru dětem. Nebudou však chybět ani tradiční žánry dětem blízké jako hádanka či rozpočitadlo.