Pohádky - Macourek, Miloš (Mladá fronta, 2011)
Na humorných, absurdních pohádkových příbězích spisovatele Miloše Macourka už vyrostlo několik generací českých dětí. Proto se Mladá fronta nyní po čtyřiceti letech rozhodla znovu vydat jeho pohádkový soubor, navíc s originálními ilustracemi Václava Sivka z původního vydání. Mezi 44 příběhy nechybí takové hity jako O holčičce s náhradní hlavou, Jakub a dvě stě dědečků, O hrochovi, který se bál očkování atd.