Bubny podzimu - Gabaldon, Diana (Plejáda, 2012)
Tento díl navazuje na předchozí příběhy Jamieho Frasera a jeho ženy Claire, kteří se skupinkou přátel po předchozích útrapách dobrodružné plavby, jež skončila ztroskotáním, ocitají v Americe. Vydají se do kolonie v Jižní Karolíně, kde má Jamie příbuzné. Amerika v polovině osmnáctého století je skutečně Novou zemí, nesmírnou divočinou obydlenou indiány a divou zvěří...