Příběhy z našeho statku - Nagy, Attila (Svojtka & Co., 2012)
Jmenuji se Eliška. Je mi sedm a půl roku. Mám ráda tvarohové knedlíky a bábovku od mé tetičky. Poprvé jsem opustila velké moderní město, ve kterém bydlím s rodiči, a odjela jsem na venkov. Tam jsem se spřátelila se zvířátky, objevila jsem louku a les. Pojď se mnou prožít prázdniny na venkově plné dobrodružství... Většina dětí nemá bezprostřední zkušenosti se životem na venkově. Díky příběhům a nádherným ilustracím v této knize mohou děti nahlédnout do všedních dnů života na venkově, například do dění na dvoře, kterým se celý den rozléhá kejhání hus, kvokání slepic a řehtání koní, a společně s hlavní hrdinkou zažít mnoho zajímavých dobrodružství