Ztracený přístav - French, Tana (Argo, 2013)
Čtvrtá kniha série Dublinský cyklus (volně navazuje na romány "V lesích", "Podoba" a "Na věrnosti"). V nedostavěném a jen z části obydleném satelitním městečku za Dublinem dojde k vraždě dvou dětí a jejich otce. Matka je převezena na intenzivní péči a bojuje o život. Případu se ujímá Mick Kennedy (přezdívaný Dělovka), vyšetřovatelské eso dublinského oddělení vražd. Zprvu se spolu se svým mladším parťákem Richiem domnívají, že případ je jasný: Pat Spain se stal obětí hospodářské krize, takže zabil svoje děti, pokusil se zabít i svou ženu Jenny a nakonec sám spáchal sebevraždu. Je tu však až příliš mnoho nevysvětlených okolností a stopy vedou dvěma směry zároveň...