Kamenný déšť - Enger, Thomas (Moba, 2013)
Novinář Henning Juul se po dvou letech od tragické události, kdy v jejich bytě v Oslu zahynul při požáru jeho šestiletý syn Jonas, vrací znovu do práce, do redakce internetových novin. Od této tragické události má Henning nejen viditelné jizvy po popáleninách ve tváři, ale i ty neviditelné na duši. Jen obtížně se adaptuje do prostředí, ve kterém se znovu setká se svými starými kolegy, ale také se svojí bývalou ženou, matkou Jonase. Jeho první den v práci začne tiskovou konferencí, na které policie oznámí nález mrtvoly mladé ženy ve stanu na Ekebergu. Žena byla ukamenována, její záda nesou stopy po bičování a jednu ruku má uříznutou. Henninga hrůzný případ zaujme a začíná s nasazením vlastního života pátrat na vlastní pěst...