Husité - Smolíková, Klára (Albatros, 2012)
Vydejte se s námi na dobrodružnou cestu za husity! Navštívíme vojenské ležení s vozovou hradbou, ocitneme se v hradní hladomorně, poslechneme si kázání v Betlémské kapli, zažijeme zmatky na hoře Tábor a na skok se podíváme do Kostnice i do Hutné hory. Zjistíme, co vlastně způsobil před šesti sty lety Mistr Jan Hus, i co se dělo po bitvě u Lipan. Našimi průvodci budou Mikuláš a Anežka, nebojácní cestovatelé v čase. Na cestě do minulosti nás čeká také spousta vtípků a komiksových příběhů