Klíč ; překladatel Pavel Pokorný - Toyne, Simon (Knižní klub, 2013)
V nemocničním pokoji ve městě Ruina leží Liv Adamsenová. Upřeně pozoruje stěny pokoje. Jsou stejně prázdné jako její paměť. Pamatuje si, že vešla do Citadely, nejstaršího obydleného místa na zemi, vybavuje si však jen temnotu, která ji v hoře obklopovala. Temnota náhle začíná šeptat. Šeptá slovo klíč… Pro tajemného žoldáka, přezdívaného Duch, je Liv klíčem k odhalení nejdůležitějšího tajemství lidstva. Pro bratrstvo v Citadele je její návrat do hory klíčem k uzdravení ze smrtelné nákazy. Vatikán vydává pokyn k jejímu odstranění, neboť ohrožuje budoucnost celé katolické církve. Liv utíká před pronásledovateli, aniž ví, co se děje. Po boku jí stojí jediný muž, kterému může důvěřovat. Gabriel Mann tuší, že ať bude jejich cesta úspěšná, nebo ne, navždy změní svět.