Náhoda nebo osud - Váňová, Magda (Šulc a Švarc, 2013)
Brilantně napsané příběhy lidí, kterým náhoda změnila osud. Obyčejná náhoda už mnoha lidem změnila život. V pěti povídkových příbězích Magdy Váňové se objevují náhody humorné, ironické, nesmyslné i záhadné. Psychologicky jemným odhalováním lidské povahy, ve které dřímá osud každého člověka, zachytila autorka hru nepředvídatelných náhod v té chvíli, kdy z ní vzniká nové pokračování skutečného příběhu.