Arcibiskupův noční host : V tajných službách Otce vlasti - Bauer, Jan (Moba, 2013)
Uprostřed jedné srpnové noci roku 1348 dostává magdeburský arcibiskup nenadálou návštěvu. Kdo je tajemný host, který se k němu vnutí v tak pozdní dobu, a proč ho arcibiskup přijímá? V každém případě jeho objevení se vyburcuje římského a českého krále Karla IV. k válečnému tažení. V sázce totiž není nic menšího než braniborské markrabství, kdysi dědičný majetek Lucemburků, které nyní drží konkurenční rod Wittelsbachů. Ale spíše než zbraně rozhodnou rozhořívající se konflikt tajné zákulisní operace, v nichž díky svému mazanému služebníkovi vyniká právě Otec vlasti.