Císařské spiknutí - Březinová, Anna (Moba, 2013)
Císař Zikmund Lucemburský, sotvaže konečně usedl na český trůn, umírá. Jeho manželka Barbora Celská intrikuje za jeho zády a chce se zmocnit vlády v Čechách a v Uhrách. Pomoci jí v tom má nejen její milenec Michal Országh, ale především husitští šlechtici Hynce Ptáček z Pirkštejna a Aleš Holický ze Šternberka. Prosadí císař jako svého nástupce Albrechta Habsburského, nebo se Barboře podaří zkřížit jeho plány a chopit se moci? Pod dojmem popravy Jana Roháče z Dubé se v Čechách znovu zvedá odpor proti Zikmundovi. Zdá se, že spiklenci si nemohli vybrat lepší okamžik k uskutečnění svých záměrů.