Případ samorost - Jansa, Pavel (Původní česká detektivka, 2013)
Major kriminálky se pokouši objasnit zmizení vydavatele Heřmana, spořádaného občana, vzorného manžela a zábavného společníka. Krouží kolem lidí z jeho blízkosti, sbírá i vyslovené drby, sem tam nakoukne i do třináctých komnat, ale bez úspěchu.