Jižní Amerika z Buenos Aires na Machu Picchu - Nazarov, Petr (Petr Nazarov, 2013)
Kniha Petra Nazarova, nezávislého cestovatele, přibližuje čtenáři jeho putování napříč Jižní Amerikou pohledem člověka toužícího po poznání nového a neznámého, plnícího si svá dávná přání a cestovatelské sny.Ve své knize popisuje nejen jedinečnost dechberoucích přírodních krás, kterých byl během své cesty svědkem a sociálně-kulturní odlišnosti, zvláštnosti a zvyky tolik typické pro jihoamerické obyvatele, ale s úctou a respektem hovoří také o odvrácené tváři lidského osudu, o extrémní chudobě a neutěšených životních podmínkách v Jižní Americe.