Aristokrat. Život Zdeňka Sternberga - Votýpka Vladimír (Paseka, 2010)
Životopis Zdeňka Sternberga z hraběcího rodu Sternbergů, jehož život byl bohatý na změny a události - nejprve žil v zámeckém prostředí obklopen služebnictvem, ale po konfiskaci rodinného majetku se ocitl v sociálním suterénu, zažil první republiku, druhou světovou válku, pražské květnové povstání, léta komunismu i život v emigraci. Po revoluci v r. 1989 restituoval majetek a vrátil se do míst svého mládí a svých předků.