Posvátná přísaha - Walden, Laura (Klokan, 2013)
Vivian slíbila umírající matce, že se vypraví za svým otcem na Nový Zéland. Jenže ten se k ní chová tak cize, že zklamaná dívka se rozhodne odjet s nevlastním bratrem mezi Maory. Když Vivian v posledním maorském hradišti vyslechne příběh starého Matui, začne jí plno věcí konečně dávat smysl – a naopak se vynoří nové otázky.